Szalon etikett

Ha ezt az írást olvasod, nagy valószínűséggel Vendégünkként üdvözölhetünk! Mi, szépségipari szakemberek, minden nap több emberrel foglalkozunk. A kiegyensúlyozott és eredményes emberi kapcsolatok működéséhhez elengedhetetlen a kölcsönös tisztelet, a bizalom és egymás elfogadása is-így etikettünk mindannyiunk érdekeinek védelmét szolgálja. Szerencsére legtöbbünk szem előtt tartja az általános illemszabályokat. Ennek ellenére sokszor szembesülünk mégis azzal, hogy nem mindenki tiszteli időnket, egészségünket, nyugalmunkat, megélhetésünket, munkakörülményeinket. Ezért készítettük el a “SZALON ETIKETT” névre hallgató üzletszabályzatunkat. Kérünk olvasd el figyelmesen a hosszantartő és zökkenőmentes együttműködés érdekében! Megértésedet köszönjük!

Kérünk, hogy vedd figyelembe azt a tényt, hogy ez a mi munkánk, ez biztosítja a megélhetésünket! Gyakran adjuk nektek -munkaidőn túl- értékes pihenő vagy szabadidőnket-FELÁR NÉLKÜL-, tisztelettel és alázattal alkalmazkodva a ti munka és egyéb időbeosztásotokhoz. Ezért is várjuk cserébe hogy Ti is viszonozzátok a figyelmet és tiszteletet irányunkba, azaz jelenetek meg pontosan az általatok előre lefoglalt időpontokban, annál is inkább, mivel ez a törvényi szabályozások szerint is egy élő, szóbeli szerződés, aminek nem betartása következményeket von maga után! Fontos megemlítenünk, hogy mi is emberből vagyunk,-hivatalos és egyéb ügyek intézése, betegség minket ugyan úgy érhet mint Benneteket,-így megtisztelő számunkra, ha tudatod velünk időben az elállást, így mi is tudjuk tervezni feladatainkat!

Az ETIKETT szó jelentése: Udvariassági szabályok összessége a társadalmi érintkezésben. Lássuk hát, mik azok a szabályok, amik betartásánál nagyon hálásak leszünk Neked:
1. Időpont egyeztetése

Bejelentkezéseidet telefonon, esetleg személyesen teheted meg. Munka közben a telefont nem mindig tudjuk felvenni, nem tudunk azonnal válaszolni az üzenetekre, de amint szabadok vagyunk, keresni fogunk!

2. Érkezés időben

Kérünk, mindig érkezz pontosan! Késés esetén mindig telefonálj, értesíts bennünket! Ha mégis késel, az az idő a Te befoglalt kezelési idődből kerül kompenzálásra, nem játszhatunk a következő vendég idejével! 10 perces késésen túl már nem tudunk elvállalni a befoglalt szolgáltatásra, ha jelzed késésedet- egyeztethetünk rövidebb kezelést ha szeretnéd, de csak a befoglalt értékben! Viszont kérünk ne érkezz az időpontodnál sokkal hamarabb, maximum 5 perc elegendő idő az aklimatizálódásra. Te sem örülnél ha a kezelésed idejéből értékes percek vesznének el a korán érkező vendég fogadásának köszönhetően…. Kérünk, legyél megértő!

3. Időpont lemondása

Sajnos sokszor előfordult már, hogy lemondás nélkül nem jön el valaki, vagy  közvetlenül a kezelése előtt tudatja hogy nem megfelelő számára az időpont. Ez borzasztóan kellemetlen, mert ilyenkor már nem tudjuk az üres időpontot betölteni. Minden lemondott, nem igénybe vett időpont nekünk bevételkiesés, e miatt más vendégről mondunk le. Természetesen bármikor bárkivel előfordulhat, hogy közbejön valami, nem tud eljönni a foglalt időpontra. Ilyenkor kérünk, minimum 24 órával előbb jelezd a változást, így nem számítunk fel kötbért. Vannak várólistás vendégeink, így  ha időben jelzel, rugalmasan el tudunk vállalni valakit helyetted. 24 órán belüli lemondás esetén, vagy ha nem értesítesz és nem jelensz meg az előre befoglalt időpontodban, kötbért számolunk fel! Ennek összege az elmaradt kezelés árának a 75 %-a, amit a következő kezelésnél kell megtérítened! A  betegség miatt lemondott időpontokra nem vonatkozik a kötbér felszámolása, csak abban az esetben ha erről nem értesítesz minket!

Amennyiben valaki kétszer egymás után, lemondás nélkül nem jelenik meg, nem áll módunkban újabb időpontot adni!

A rendszeresen késő és a befoglalt időpontra meg nem jelenő Vendégeinknek új időpontot csak az elmaradt kezelés “KÖTBÉR”-ének(75%) megtérítése + az új kezelés “IDŐPONT FOGLALÁSI DÍJ”-ának (50%) előre, a személyes bejelentkezéssel egy időben történő kifizetésével tudunk biztosítani!

Új Vendégektől, többször hibázóktól a bejelentkezéssel egy időben “IDŐPONT FOGLALÁSI DÍJ”-at(50%) kérünk, csak ennek megfizetésével él időpontjuk! Köszönjük megértéseteket!

4. Betegség esetén halasszunk!

Nincs annál zavaróbb, mikor valaki tüsszögve, náthásan, köhögve érkezik. Ha betegnek érzed magad vagy bármilyen vírusos eredetű elváltozás van a bőrödön –pl. herpesz-, egyeztessünk új időpontot! Mi is ügyelünk arra, hogy Te se kapj el semmit a szalonban, kérünk hogy Te se veszélyeztesd magad, engem vagy a többi Vendég egészségét!

5. Telefonálás

Vannak olyan szolgáltatások, amik közben nyugodtan telefonálhatsz, vannak, amik közben viszont nagyon zavaró. Legjobb, ha a szalonban rezgő üzemmódra állítod a telefont, és csak a valóban sürgős hívásokat fogadod. Neked is jobb, ha a szépítkezési idő alatt semmi másra nem kell koncentrálnod, csak arra, milyen jó végre zavartalanul magaddal törődni, nem beszélve arról, hogy néhány kozmetikai kezelésnél a sikeresség érdekében, elengedhetetlen a mimikai izmok ellazítása!

Tiszteljük, becsüljük meg egymást! Köszönjük, hogy etikettünket elolvastad!